2012. szeptember 11., kedd

34. fejezet



Nyugodt és csendes péntek este volt. Egy elhagyatott farm kis faházának minden egyes helyiségében egy-egy nagy gyertya égett. A konyhának nevezhető szűk szoba közepén egy körasztal álldogált, közepén egy emberi koponyával, melyet szabályos kör alakban só vett körül és a négy égtájnak megfelelően négy fekete gyertya pislákolt a sókörön kívül. Az alacsony asztal előtt egy hosszú, fekete hajú nő térdelt, kezeit a koponyán pihentetve, idegen nyelvű szöveget kántálva, amikor hirtelen halk suhogás töltötte be a szobát. A nő ijedtében hátranézett.

- Ki vagy te? – kérdezte a háta mögött álló, utcai ruhát viselő férfitől.

- Michael – válaszolta diadalittasan a bőrdzsekis férfi. – Kérlek, ne tévesszen meg a külsőm. Ez csak egy álca.

- Igen, tudom, de miért…

- Miért változtattam meg? Ez egyszerű. Katie, akit látói képességekkel ruháztam fel, miután egy gyilkosság után visszahoztam a halálból, már alighanem figyelmeztette a fiúkat az újabb porhüvelyemre. Természetesen az én akaratom szerint. És mivel a Winchesterek még nem tudják, hogy az én halálom által lesz teljes a rituálé, minden kétség nélkül meg fognak ölni. Ami pedig Hope-ot illeti – sóhajtott halkan. -, nem akartam, hogy így mondjon igent. Nem kellett volna engednem, hogy Castiel az elméjébe férkőzzön, de miután megtudta, hogy ő volt saját édesapja gyilkosa… Rebecca, szükségünk lesz Matthew szellemére. Újra.

- Újra? Nem emlékszel mi történt akkor, amikor legelőször megidéztem? Majdnem megölte Crowley-t és az alakváltódat – ellenezte félelmében az ötletet a fekete hajú nő.

- Tudom – bólintott Michael. – Crowley-t még nem is bántam volna, hiszen Aleera is igencsak erős démon. És az alakváltó egy valóságos alfa. Nehéz volt ráakadnom, így valóban kár lett volna érte. Ő azonban csak Hope megtévesztésére kell. A hatalmára nem lesz szükségem, csak a képességére. Crowley-nak pedig a szimpla jelenléte is elég, hogy visszatartsa a lázadó pokolfajzatokat.

- Miért kéred mindezt tőlem? – kérdezte elhalt hangon Rebecca.

- Csak hogy emlékeztesselek, megmentettelek a kárhozattól boszorka, és még örök életet is kaptál tőlem. Vagy talán jobb lett volna, ha hagytalak volna máglyán égni a salemi testvéreiddel? – emelte fel a hangját az arkangyal, mitől a nő arcára a halál félelme ült ki: szinte látta maga előtt sorstársait, akiket a falu lakói oly’ könyörtelenül mészároltak le.

- Sajnálom! Sajnálom! – szólalt meg könnyes szemekkel Rebecca. – Nem kellett volna kételkednem benned. Megteszek mindent, amit csak kérsz – válaszolta lehajtott fejjel.

- Helyes – majd szája félmosolyra húzódott. – Idézd meg nekem Matthew szellemét, és parancsold meg neki, hogy Hope lelkiismeret furdalását felhasználva elérje, hogy a lány beleegyezzen a rituáléba.

- Ígérem, megteszek mindent – sóhajtott szomorúan a fekete hajú nő.

- Kevesebb, mint három napod van rá. Bízom benned Rebecca – mondta nyomatékosan, majd eltűnt.

Az arkangyal távozása után Rebecca visszafordult az asztalhoz, majd ismét a koponyára tette a kezét és halkan így felelt:

- Matthew! Hívlak és parancsolom, hogy lépj ki a szellemvilágból. Kérlek, jelenj meg előttem – tette hozzá suttogva és bizonytalanul Rebecca.

- Egy salemi boszorkánynak igazán tudnia kellene, hogy egy bosszúálló szellemet nem épp ésszerű zaklatni. A magam útján járok. Hagyj elmenni! – parancsolt rá a férfi kemény hangon, mire az asztalon lévő összes gyertya fellobbant, majd hirtelen csend támadt. A gyertyák lángja csillapodott, a tiszteletes arca pedig a dühösből hirtelen csalódottá vált. – Mondd, meddig tart még? Megígérted.

- Sajnálom, de egy dolgot még meg kell tenned, mielőtt beváltom az ígéretem. A lányod…

- Hope? – majd szomorúan a nőre nézet. – Kérlek, ne kérd tőlem, hogy újra letagadjam. Inkább bolyongok szellemként tovább a földön, de ezt nem tudnám még egyszer megtenni.

- Sajnálom – suttogta együtt érző hangon a boszorkány. – Ez most más. Lelkiismeret furdalást kell keltened benne.

- Lelkiismeret furdalást? Mégis miért? Mi okból?

Rebecca pár percig csak hallgatott, majd minden erejét összeszedve a férfi szemeibe nézett, és szomorúan megszólalt:

- A halálod miatt, Matthew. A feleséged és a te halálod estéjén a saját lányod végzett veled.

- Nem, az lehetetlen – zihált a férfi. – Hisz ott volt Grace mellett, amikor…

- Tudom, de nem is ő volt, aki megölt, hanem a jövőbeli énje, vagyis az a Hope, aki most alighanem 16 éves. Egy angyal segítségével visszament a múltba. Igazából nem is tudom, hogy történhetett – rázta meg a fejét a nő. – Sokkal erősebb, mint hittem – suttogta maga elé nézve.

- Miről beszélsz?

- Nem számít. A lényeg, hogy rá kell venned, hogy egyezzen bele a rituáléba.

- Rituálé? Bármit is akartok a lányommal, nem engedhetem – majd a bosszúálló szellem dühétől ismét fellobbantak a fekete gyertyák lángjai.

- Bárcsak segíthetnék, de az én kezem is meg van kötve. Akárcsak a tiéd – majd lehunyta a szemeit és egy ősi nyelven kezdett el kántálni, aminek hatására a tiszteletes szelleme teljesen mozdulatlan lett, szemei pedig kifehéredtek, tekintete üvegessé vált.

***

- Sam hívott, hogy megtalálták Tommy-t. Reggelre már itt lesznek – fordult az asztalánál ülő Bobby felé Dean, majd elrakta a telefonját.

- Hál’ Istennek! És mást nem is mondott? – érdeklődött az öreg vadász homlokát összeráncolva, közben pedig a kanapén ülő három lányra pillantott, és azon gondolkozott, hogy hol szállásolja el őket. Az emeleti nagyszobára gondolt, de azt még a fiúknak is alig szerette kiadni. Persze egy idő után sikerült megegyezniük abban, hogy csakis akkor alhatnak ott, ha nőt nem visznek az ágyba.

- Csak annyit, hogy lesz mesélni valója bőven – mondta vállát felvonva az idősebbik Winchester.

- Dean, kérhetek tőled valamit?

- Persze, Bobby – mosolyodott el a fiú.

- Felkísérnéd a lányokat az emeleti szobába?

- És mi lesz azzal a szabállyal, hogy nőt…?

- Ez most kivétel – majd egy mosolyt erőltetett az arcára.

- Igenis, nagyfőnök – húzta ki magát, és a lányok felé fordult. – Hölgyeim, csak kövessenek.

***

Az éjszaka közepén Katie bármennyire is szeretett volna, mégsem tudott elaludni, pedig még az ágy is nagyon kényelmes volt, amin több-kevesebb sikerrel Sally-vel osztoztak. Arra gondolt, ha talán lemegy és iszik valamit – ami remélhetőleg alkoholt is tartalmaz -, akkor talán majd könnyen álomba merül. Óvatosan kitakarózott és halkan elindult a szoba ajtaja felé. Már épp nyúlt volna a kilincs irányába, amikor Andrea suttogva megszólalt:

- Hová mész? – Katie egy ideig nem válaszolt, remélve, hogy barátnője visszaalszik. – Egyáltalán nem vagyok álmos, szóval még csak eszedbe se jusson, hogy kisurransz anélkül, hogy tudnék róla. Tehát hová is indultál?

- Csak inni szeretnék.. öhm.. valami könnyűt és egyszerűt. – Andrea megköszörülte a torkát, majd felült az ágy elé helyezett matracon, amit Dean hozott át a másik szobából, helyhiány révén.

-  Miért nem mondtad el neki? – kérdezte őszintén a fiatal nő.

- Mégis kinek? És mit?

- Deannek, hogy miért nem tartasz szívesen fegyvert a kezedben.

- Azért, mert nem rá tartozik – suttogta halkan, ugyanakkor dühösen a lány, majd azzal a lendülettel ki is nyitotta a szoba ajtaját, ahol épp Deanbe ütközött bele. A szó szoros értelmében. A fiú egy takarót szorongatott a karjaiban, miközben értetlen tekintettel Katie-t figyelte. – Mi az? – kérdezte a fiatal lány. Látszólag még arról is megfeledkezett, hogy igencsak hiányos öltözetben áll a Winchester fiú előtt

- Csak hoztam még egy takarót abban az esetben, ha fáznátok. De amint látom, elég… - Dean lassan végigfuttatta tekintetét Katie-n, aki csak egy hosszított pólót viselt éjszakára. – Öhm... elég kellemes idő lehet idebenn.

- Inkább valami italt hoztál volna.

- Azt találsz a konyhában – villantotta meg csibészes mosolyát az idősebbik Winchester.

- Épp oda indultam.

- A normális emberek ilyenkor már alszanak, nem pedig konyhába járnak.

- Milyen jó, hogy én nem vagyok normális – fintorgott a lány, majd kikerülte Deant és elindult a lépcső felé.

- Hé, nem zavar, hogy egy szál pólóban flangálsz a lakásban? – szólt után a Winchester fiú.

- Mintha attól félnél, hogy valaki meglát így, de ne aggódj. A normális emberek ilyenkor már alszanak – vágott vissza Katie mosolyogva, majd az ablakon beszűrődő fénynél tapogatózva nagy nehezen sikerült elérnie a konyhát.

Amikor Katie visszaért a földszintről, halk nevetgélések zaja töltötte be az emeleti folyosót. Összevonta a szemöldökét, majd a szobájuk ajtajához sétált, ami résnyire nyitva volt. A szoba félhomályában három alak körvonala rajzolódott ki, akik jól láthatóan a földön heverő matracon ültek, úgy elhelyezkedve, hogy mindenki rendesen látta a másikat. Hallotta Dean hangját, miközben teljes átéléssel mesélt Andrea-nak és a már ébren lévő Sally-nek.

- Samnél egy puska, nálam pedig egy elemlámpa volt – folytatta suttogva, sejtelmes hangulatot keltve. 

- És? – kérdezte Sally izgatottan.

- Egyenesen egy régi, elhagyatott raktár épületbe sétáltunk, és ahogy a koszos ablakon beszűrődött a fény, majdhogynem mindent láttunk, ami csak az épületben volt. Aztán később egy félreeső szekrénysorhoz lyukadtunk ki. Mindketten felfigyeltünk egyfajta halk motozásra, ami az egyik szekrényből hallatszódott. Végül Sammy vette a bátorságot és kinyitotta…
- Fogadjunk, hogy egy hulla volt benne – vágott közbe Andie, mire Sally felszisszent.

- Na ne már. Az biztos nem – rázta meg a fejét a lány. – A hullák nem motoszkálnak, hiszen már halottak. 

- Jó, ez igaz – fújt egyet Andrea. – De akkor mi volt benne? – kérdezte keresztbefont karral, mire mindketten Dean felé fordultak. Az idősebbik Winchester sejtelmesen elmosolyodott.

- Egy macska – válaszolta elváltoztatott hangon. – Bu! – majd hirtelen meggyújtotta az öngyújtóját, amivel olyannyira megijesztette a lányokat, hogy – egyrészt meglepődöttségükben - halkan felsikítottak. Dean felnevetett, majd elrakta az öngyújtóját és kacagva a lányokra pillantott.

- Te kis... – mondta nevetve Andrea, miközben a mellette lévő párna után nyúlt, amit végül a fiúhoz vágott.

- Hé, hé! Csak nyugalom, kistigris – kacsintott a fiatal nőre, majd a párna után nyúlt, és Andrea oldalát célozta meg vele.

- Csak ennyit tudsz? – somolygott a lány.

- Ne akard tudni – mosolyodott el hamiskásan Dean.

- Csak hogy mi ketten vagyunk – szólt közbe Sally, majd egy semmiből jövő mozdulattal párnával fején találta a Winchester fiút.

- Mi is – csendült fel váratlanul Katie hangja a szoba túloldalán, miután becsukta maga mögött az ajtót. Ahogy Sally párnája Deanről lepattanva épp előtte ért földet, felvette, és barátnője felé dobta, amivel sikerült is eltalálnia.

- Ez nem ér! Te kézilabdáztál – mondta durcásan a lány, miután rendbe hozta a frizuráját.

- Akkor most kivételesen mázlim van.

- Nem igazán akarok közbe szólni – emelte fel megadóan Dean a kezeit. -, de most már tényleg mennem kell. Nem beszélve arról, hogy a ti kis barátnőtök igencsak sokáig el volt a konyhában. Bobby nem igazán szereti, ha megcsapolják a készletét. Ha érted, mire gondolok – kacsintott az idősebbik Winchester.

- Most mi az? Miért néz mindenki rám? Egy-két pohár még nem a világ vége – mentegetőzött Katie.

- Ihattál volna vizet is – szólalt meg Andrea, majd aggódó tekintettel barátnőjére nézett.

- Inkább hagyjuk ezt, jó? Mindenki menjen, és tegye el magát holnapra – jelentette ki magabiztos hangon a fiatal lány, majd befeküdt Sally mellé az ágyba, és lehunyta a szemeit.

Andrea és Dean összenéztek, végül a fiú egy ’Jó éjt!’ kíséretében becsukta maga mögött a szoba ajtaját.

Sam és Amy már korán reggel megérkeztek a sioux falls-i roncstelepre. A fiatalabbik Winchester magabiztosan bekopogott a bejárati ajtón, amivel sikerült felébresztenie a kanapén szunnyadó Bobby-t. Az idős vadász nemtetszésként horkantott egyet, majd kinyitotta a szemét, lassan feltápászkodott és beengedte az igencsak korai vendégeket. Tekintete egyből megakadt a fiatal pár között megbúvó kisfiún. Bobby barátságosan elmosolyodott.

- Nézzenek oda, milyen helyes kissrác vagy te. – Amy és Sam egymásra nézett, majd szintén elmosolyodtak.

- Dean? – kérdezte a Winchester fiú, miután látta, hogy bátyja nincs a nappaliban.

- Még biztosan alszik – vonta meg a vállát a férfi. – Amin nem is csodálkozom. Bármit is csinált, az éjszaka jól el volt a lányokkal.

- Jellemző – rázta meg a fejét Sam. – Na és Cas?

- Ő Pamnél van. Megpróbálnak Hope nyomára bukkanni, de ahogy az elmúlt napokban elnéztem, egyre kétségbeesetten. Pamela megtesz mindent, de… A francba is! Nem könnyű dolog, Sam. Félek, hogy ezt a csatát már rég elveszítettük.

- De a háborút még megnyerhetjük – csillant fel Sam szeme. – Tudom, hogy ez most nagyon közhelyesen hangzott, de hidd el, még van remény – majd Tommy-ra pillantott, aki a nappali közepén ülve az itt-ott szétszórt könyveket lapozgatta.

- Lehet, hogy igazad van. Mindent megteszünk majd Hope érdekében, de addig is, vigyáznunk kell Thomasra. Van egy félreeső faházam Montana-ban. Ott biztonságban lennétek. Mindhárman.

- Köszönjük Bobby – mosolygott Amy, és megölelte az öreg vadászt.

- Hol van Tommy? – nézett körbe kétségbeesetten a nappaliban Sam, de a kisfiút sehol sem látta.

5 megjegyzés:

  1. Megint mennyeit alkottál, imádtam a fejezet első felének megfogalmazását, persze mindig imádom, ahogyan írsz, de ez most valahogyan különösen tetszett. Igazán. Múltkor a face-es Fallen Angel oldalon (a reklám helye :P) írta valamelyik ismerősöd, hogy ne légy olyan önbizalom hiányos, hát szerintem se legyél, azért mert nem ezren olvassák az oldalad, csak tízen-húszan, még igenis jó vagy, a történeted is jó, és imádom. És szerintem, akik szeretik a Supernaturalt, és kicsit is értékelik a jó írásokat a te műved tetszik nekik, akik itt vannak azoknak biztosan, akkor is ha nem ír mindenki kritikát, véleményt, hozzászólást. Az emberek többsége lusta kritikát írni (kinek nem inge, ne vegye magára), sokáig én is lusta voltam, aztán elkezdtem írni, és rájöttem, hogy rengeteget számít a visszajelzés, szóval azóta én is írok, ha tetszik egy történet. És én is mindig nagyon örülök egy-egy hozzászólásnak :)

    Katie karaktere nagyon tetszik és tök szépen leírtad a szellemidézős részt, láttam magam előtt, ahogyan fellobbannak azok a gyertyák, és tök jó élmény volt, még úgy is, hogy csak lelki szemeim előtt lobbantak lángra. A boszorkányos dolgokat amúgy is imádom, és tudod mit, igenis hiányolom a Supernaturalből a jó boszikat, akik fehér mágiát alkalmaznak és nem átokzsákokat (tudod a wiccás csajokat) :P Ezt most nem azért írtam bele, hogy gyors tegyél bele egy jó boszit (elég Pam), csak úgy eszembe jutott Katieről, meg amúgy a boszikról.

    „Csak hogy emlékeztesselek, megmentettelek a kárhozattól, boszorka és még örök életet is kaptál tőlem. Vagy talán jobb lett volna, ha hagytalak volna máglyán égni a salemi testvéreiddel?” Michael ezen hozzászólását külön kiemelném, imádom, ahogy bánik, ahogyan beszél Katie-vel, és azért oda voltam, amikor azt mondta „Helyes”. Szinte hallottam azt az elégedett hangot, amivel kimondja a szót… Na szóval, megint remek volt, amit összehoztál, és nem is tűnt annyira rövidnek :P. Tudom, ez a „rövid a fejezet” nyavalygásom már nagyon uncsi lehet, de ez már belém égett, minden JÓ történet túl rövidnek tűnik a számomra :D. Rengeteg fanfictiont olvasok, nem csak Supernatural-témában, és nehezen viselem a várakozást, nem ezt szoktuk meg a papír alapú történeteknél :D. De nem panaszkodom, örülök, hogy rád találtam, bár lehet, hogy ezt mondtam már, és annak is nagyon örülök, hogy hajlandó vagy beszélgetni velem azon kívül is, hogy itt a hozzászólásokban eszmecserét folytatunk. Nagyon rendes csajszinak tűnsz, és nagyon megkedveltelek még akkor is, hogy csak virtuálisan tudunk dumálni. A történetet pedig írom, most jól megihlettél ezzel a remek fejezettel, és már este is van, ahogy ezt a hozzászólást írom, és ebben a napszakban, mindig több kedvem van írogatni valami misztikusat :)

    VálaszTörlés
  2. Először is nagyon szépen köszönöm a visszajelzés! :) Ezzel sikerült átlendítened a mai holtpontomon.. Szóval köszönöm.! :)

    A történetre visszatérve, Rebbeca-t egyáltalán nem gonosz boszinak gondoltam.. Tudom, hogy ez a szellemidézős jelenet igencsak fekete mágiásra sikeredett, de én vhogy úgy vagyok vele, hogy nálam nem számít, milyen erejük van.. Az akarat a fontos.. vagy vmi ilyesmi :D És ami a legrosszabb, az adósságot sajnos le kell róni.. és ez alól Rebecca sem kivétel. :/
    Most lehet, h egy csomó olvasó megkövez ezért, de kezdem Michael-t megkedvelni. Úgy igazándiból. :D a sorozatban is bírtam, de ott vhogy kicsit furi volt nekem, vagy nem tudom. :S De itt az csinálok vele, amit akarok :P Úgyhogy vigyázat, mert a tollam az én legnagyobb fegyverem. :D

    És nagyon, de nagyon várom a történeted folytatását!! :) ha rá gondolok, mindig azon kattog az agyam, h vajon hogyan fogod folytatni.. :D
    Ha már itt tartunk.. én is örülök, h megismertelek.. Igazán a szívemhez nőttél..mint supnat fan és mint olvasóm egyaránt. :) Szóval köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  3. Igazán szívesen segítek mindig :D Igen, valahogy sejtettem, hogy Becca jó boszi, csak, hát van, hogy az ember rosszkor van rossz helyen, és rossz döntéseket hoz, de ez hozzá tartozik az élethez, akár a Supernaturalos élethez, akár a valódihoz :P
    Én Michaelt mindig is utáltam, de mióta a te szemléletedből találkozom vele, én is kezdem csipázni. Nem tudom, engem valahogy irritált a sorozatban, de lehet, hogy csak azért, mert a színész nagyon jól eljátszotta ;-)

    Óóóó, nem gondoltam, hogy ekkora hatással volt rád, amit írtam, pedig szerintem nem egy nagy szám, vagy legalábbis lehetne jobb, most kicsit újra kéne néznem a részeket, mert nem emlékszem mi történt pontosan Cas-el és elakadtam, és minő borzalom, épp most adtam kölcsön unokahúgomnak a dvd-ket, szóval vaszínűleg megyek a super-natural.hu-ra, hogy informálódjak kissé :D De legalább terjed az ige, hogy is mondta Cas? a Winchesterek evangéliuma? vami ilyesmi volt nem? szóval terjed rendesen :))

    VálaszTörlés
  4. Pedig de-de!! :)) Nagyon tetszett és tetszik a sztorid :D Annyira jó, hogy beépíted a sorozat részeibe a 'te' szemszögedet. :P Imádom! <3 Mást nem is tudok hozzáfűzni..! ;)

    VálaszTörlés
  5. Köszi <3 :D! az ötletet egy harry potteres fanfiction írótól loptam, akinek imádom az írásait, és remekül ötvözi a saját fantáziáját, az íróéval, ezért próbálkoztam meg vele én is, hátha :)

    VálaszTörlés

Népszerű bejegyzések

Serials online